Πώς να μάθεις τι προσωπικότητα έχει η γάτα σου

Οι έχοντες γάτες πιθανόν να έχουν αντιληφθεί ότι αυτά τα γοητευτικά πλάσματα με την αριστοκρατική στάση του σώματός τους, είναι μυστήρια, κάνοντας μας να πιστεύουμε πως έχουν καλά κρυμμένα μυστικά, τα οποία δεν μπορούμε να ανακαλύψουμε.

Τώρα, μαθαίνουμε από την Arden Moore, σύμβουλο και εκπαιδευτή ζώων, ότι αυτά τα τετράποδα πλάσματα, έχουν και ξεχωριστή προσωπικότητα το ένα από το άλλο, την οποία μπορούμε να αντιληφθούμε από το σχήμα του προσώπου τους και να αντλήσουμε κάποιες πληροφορίες, ώστε να καταλάβουμε αν ένα νέο γατάκι θα μπορούσε να είναι κατάλληλο για εμάς ή όχι.

"Η γεωμετρία στο πρόσωπο της γάτας είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία, γαι να δούμε αν μια γάτα ταιριάζει σε ένα άτομο", περιγράφει η Arden Moore, στο βιβλίο της "Fit Cat: Tips & Tricks to Give Your Pet a Longer Healthier, Happier Life". "Ειδικότερα, αυτό βοηθάει με τις γάτες, των οποίων οι ράτσες δεν μπορούν να προσδιοριστούν", σημειώνει.

Ε, να μην ξέρεις πώς να φερθείς σε μία lady;

Η Arden Moore ξεχωρίζει τις γάτες σε τρία βασικά σχήματα προσώπου και προσδιορίζει κάποια από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους. Όπως λέει, η θεωρία της δεν είναι βασισμένη σε κάποια επιστημονική μελέτη, αλλά η εμπειρία της, της έχει δείξει ότι υπάρχει ένας ισχυρός δεσμός ανάμεσα στην εμφάνιση και την προσωπικότητα αυτών των πλασμάτων.

Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμα στη New York Post, προχωρά στον διαχωρισμό των τριών βασικών σχημάτων προσώπου και στη συνέχεια αντιστοιχεί τη γεωμετρία του προσώπου τους με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους. Τέλος περνά στο ταίριασμα με τον κατάλληλο υποψήφιο ιδιοκτήτη.

Ταυτόχρονα, λύνονται και οι δικές μας απορίες, οι οποίες μας ταλαιπωρούν με ερωτήσεις τύπου: "Γιατί γατόνι μου, δεν μ'αγαπάς;"

Ξεκινάμε

  • Ράτσα: Persian, Himalayan - Σχήμα: κυκλικό
Τα στρογγυλά πρόσωπα
Τα στρογγυλά πρόσωπα

Προσωπικότητα: Σπιτόγατες. Αυτά τα ήσυχα αιλουροειδή μπορούν να τρομάξουν ακόμη και με το άνοιγμα της πόρτας. Είναι ντροπαλές και αγαπούν μια καλή αγκαλιά. Αν αναπτυχθεί δεσμός μεταξύ του ιδιοκτήτη και της γάτας, δεν υπάρχει περίπτωση να φύγουν από το πλαϊ τους, ενώ δεν θέλουν πολύ θόρυβο και φασαρίες.

  • Ράτσα: Maine Coon, Norwegian Forest - Σχήμα: τετράγωνο
Τα τετράγωνα πρόσωπα
Τα τετράγωνα πρόσωπα

Προσωπικότητα: Έχουν αυτοπεποίθηση και είναι ανεξάρτητες. Τίποτα δεν τις τρομάζει, μπορούν να παίξουν με τα παιδιά, με σκυλιά, ενώ είναι οι ιδανικοί σύντροφοι ανθρώπων που έχουν έντονη κοινωνική ζωή. Ακόμη και αν λείπετε από το σπίτι εσείς, μπορούν να παίξουν είτε με τον σύντροφό σας, είτε με τα παιδιά σας είτε με το κουτάβι σας.

  • Ράτσα: Abussinian, Siamese, Burmese - Σχήμα: τριγωνικό
Τα τριγωνικά πρόσωπα
Τα τριγωνικά πρόσωπα

Προσωπικότητα: Οι γάτες αυτές είναι οι τέλειες γάτες για κάποιον που θέλει να διδάξει κόλπα στο κατοικίδιό του. Μπορούν να μείνουν στο σπίτι, κοιτάζοντας έξω από το παράθυρο τα πουλιά να πετούν, είναι ιδιαίτερα υποχωρητικές, ενώ δεν θα κρατήσουν κακία, σε κάποιον που εργάζεται πολύ και έχει ασταθή πρόγραμμα.

Οι ανωτέρω πληροφορίες, μάλλον θα έλυσαν και πολλές από τις απορίες που έχουμε. Γιατί και οι γάτες έχουν προσωπικότητα και οφείλουμε να τη σεβαστούμε. Σε περίπτωση, πάντως, που σήμερα θελήσουμε να περάσουμε λίγο ποιοτικό και εποικοδομητικό χρόνο με τα γατιά μας, ας τους βάλουμε λίγο από τη μουσική που τους αρέσει, και το επιβεβαιώνουν και οι επιστήμονες!

Σχετικά: Eurovision για... γατιά!

Μια στιγμή απόλαυσης

*Φωτογραφίες via New York Post

Поделитесь с друзьями: